Stef Schoonderwoerd Geen onderdeel van een categorie

Efficiënter met digitale formulieren

Efficiënter werken met digitale formulieren

  • Veel verschillende soorten formulieren
  • Waar begin je met digitaliseren?
  • De mens is een gewoontedier
  • Papieren formulieren kosten onnodig veel werk

Bijna ieder bedrijf gebruikt formulieren

Vrijwel ieder bedrijf gebruikt formulieren. Denk aan urenregistraties, werkbonnen, pakbonnen, checklists en inspectieformulieren. Er liggen stapels papieren op je bureau en in de auto. Je wilt wel digitaliseren, maar waar begin je?

Onnodige werkzaamheden en fouten kunnen opgelost worden, door te gaan werken met digitale formulieren. Je houdt tijd over. De dagelijkse werkzaamheden worden versnelt. Maar het belangrijkste: je kan eindelijk weer focussen op wat voor jou echt belangrijk is. Opdrachten aannemen en omzet realiseren.

Voorkom onnodig schrijfwerk op papieren formulieren. Het kost je tijd en geld, terwijl je liever bezig bent met opdrachten aannemen en uitvoeren. En als papieren formulieren niet kwijtraken, worden ze wel onvolledig ingevuld. Het kost je veel tijd om dit soort fouten recht te zetten.

Gewoontedieren houden van eenvoud en gewenning

De mens is een gewoontedier. We vinden het over het algemeen fijn en eenvoudig: Papieren formulieren invullen zoals we al jaren gewend zijn. Maar erg efficiënt is het niet meer! Dit komt doordat informatie op papieren formulieren alsnog digitaal verwerkt moet worden.

Ergernissen van papieren formulieren

Je bent veel tijd kwijt met het inscannen van papieren formulieren, of erger nog! Het overtypen van data op papieren formulieren, dubbel werk. En misschien herken je jezelf hierin: mijn medewerkers en gebruikers van papieren formulieren hebben een onleesbaar handschrift!

Ben je eindelijk klaar met het overtypen of inscannen van de papieren formulieren? Dan moet je ze ook nog ergens opslaan. Mappen gevuld met papieren formulieren nemen veel plek in beslag. Maar belangrijker, het kost veel tijd om bepaalde informatie op te zoeken in de mappen

Stap over op digitale formulieren

Met een digitaal formulier krijg je de informatie direct digitaal aangeleverd. Dit scheelt jou dus een lading aan extra werk. Hier win je dus al een hoop op het gebied van efficiëntie.

Afgeronde digitale formulieren worden niet alleen digitaal aangeleverd. Je kan digitale formulieren eenvoudig voorbereiden en zonder extra handeling bij de juiste gebruiker terecht laten komen.

En willen jouw klanten een kopie van het ingevulde digitale formulier in hun mailbox? Geen probleem! Deze kunnen automatisch naar je klanten gemaild worden met 1 druk op de knop.

Waarom zijn digitale formulieren dan efficiënt?

Je bent nooit meer formulieren kwijt. Jij en je klanten hoeven nooit meer te wachten op informatie. Je kan direct op locatie opdrachten starten en formulieren invullen. Met een digitale handtekening is een formulier snel afgerond en komt informatie snel bij jou en je klanten terecht. Het zal je verassen hoeveel tijd je bespaart en hoeveel efficiënter jouw werkprocessen worden.

Wil jij efficienter werken met digitale formulieren? Hoe kies je de juiste digitale formulieren partner?