Stef Schoonderwoerd Geen onderdeel van een categorie

Ik haat administratie!

Tips om jouw administratie overzichtelijker te maken

  • Administratie is saai en moeilijk
  • Mijn papieren administratie raakt kwijt of is onvolledig
  • Het voordeel van cloud oplossingen
  • Digitale formulieren zijn de toekomst

Ik haat papieren rompslomp

Op het ene papier een koffievlek en op de ander hiërogliefen die je ooit een keer zelf hebt opgeschreven. Je herkent niet meer wat je hebt ingevuld en de informatie op het papier gaat verloren. Ik haat administratie!

Het registreren van je uitgevoerde werkzaamheden of het bewaren van je declaratieformulieren: er zijn leukere bezigheden. Veel mensen stellen dit soort taken dan ook graag uit. Dit zorgt ervoor dat je achter de feiten aan loopt. Ook loop je het risico op gemiste inkomsten en minder declarabele uren.

Administratie is saai en moeilijk! Je kent het misschien wel. Een urenregistratie in een Excel-bestand. Je hebt weinig overzicht en alles staat door elkaar. Je vergeet het bestand soms in te vullen, waardoor je urenregistratie onvolledig is. Er zijn vaak zoveel dingen die je belangrijker vindt, dat de administratie erbij inschiet.

Het nadeel van een papieren administratie

Je ervaart wellicht hetzelfde: een bureau helemaal vol met papieren. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Op de ene hoek, declaraties. Op de andere hoek je overige papieren. Stuk voor stuk belangrijke documenten. Die raak je liever niet kwijt!

Want met papieren bestaat er altijd de kans om ze kwijt te raken. En raken ze niet kwijt? Dan zijn ze wel onvolledig of vies. Kortom, het kost je veel tijd om door de rompslomp van papieren heen te gaan. Dit zorgt ervoor dat jij de administratie amper op orde kan houden.

Vandaar dat jij denkt: ik haat administratie! Je hebt helemaal gelijk. Op deze manier heb je er natuurlijk helemaal geen zin in. Een papieren administratie is tijdrovend en vooral niet leuk. Herkenbaar?

Daarom van last naar lust

De digitalisering zet door. Niet alleen op locatie is een digitaal formulier handig. Ook als we het hebben over administratieve handelingen, kan een digitaal formulier voor jou de oplossing zijn. Steeds vaker wordt er voor een cloud oplossing gekozen.

Stel je eens voor: een opgeruimd bureau zonder ook maar 1 vel papier. Alles staat veilig opgeslagen in de cloud, die jij op elk moment, op elke locatie kan bereiken. Het voordeel van een cloud oplossing is dat er overal kopieën worden gemaakt. Je raakt dus nooit meer jouw administratie kwijt.

Digitale formulieren zijn de toekomst!

Je hebt formulieren in alle vormen en maten. Ieder formulier is weer anders. Het is simpel, een digitaal formulier is een elektronische versie van jouw papieren formulier. Een digitaal formulier kun je daarnaast op elk gewenst tijdstip en op elke locatie openen.

 

Maar wat is een digitaal formulier?